Certificeringen

Ook B&R Bosbouw & Boomverzorging werkt met de nieuwste werktechnieken, materialen en machines om mens & milieu te ontzien. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een Alkylaatbrandstof. Deze stoot in tegenstelling tot gewone benzine veel minder schadelijke stoffen uit, en dus beter voor mens en milieu. Hieronder bevinden zich alle certificeringen waar B&R in bezit van is. 

KPB

Wij zijn lid van de Kring Praktiserende Boomverzorgers, afgekort ook wel KPB genaamd. Dit is de grootste vereniging voor mensen welke zich dag in, dag uit bezig houden met bomen. 

Regelmatig volgt B&R Bosbouw & Boomverzorging cursus- & themadagen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. 

Veilig Werken Langs De Weg

B&R Bosbouw & Boomverzorging is in het bezit van het certificaat veilig werken langs de weg. Dit stelt ons in staat om langs wegen te werken waarbij verkeersmaatregelen noodzakelijk zijn, om zo voor beide partijen onze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. 

European Tree Worker

Dit certificaat laat zien dat men bekwaam is in het vakgebied boomverzorging. In Juni 2020 zullen 2 personen opgaan voor het ETW-Examen om zo officieel bij de top binnen de boomverzorging te horen. 

VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid & Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificering welke er voor zorgt dat werknemers veilig en gezond werken. Het is voornamelijk voor bedrijven die in risicovolle omgevingen werken of risicovolle werkzaamheden uitvoeren. Daartoe behoort Bosbouw & Boomverzorging ook. Daarom zijn wij in 2016 nog gecertificeerd, en staan wij garant voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden.

Motorketting-zaagcertificaten

Werken met de motorkettingzaag is een bijzonder gevaarlijk werkje, wat nauw luistert en waarvoor men bevoegd en bekwaam moet zijn. Wij zijn in het bezit van de certificaten motorkettingzagen 1,2,3. Dit houd in dat we alle mogelijke technieken behandeld hebben en toe kunnen passen in het werkveld. 

Bosmaaier-        Certificaat

B&R Bosbouw & Boomverzorging is in het bezit van het Bosmaaier-certificaat, dit betekent dat wij bevoegd zijn om met de bosmaaier te werken, hetzij met welk maaigarnituur dan ook. 

BHV & EHBO

BHV is de afkorting voor bedrijfshulpverlening en stelt werknemers in staat zelf georganiseerde hulp in te zetten wanneer de veiligheid of gezondheid in het geding komt. 

B&R Bosbouw & Boomverzorging is in het bezit het BHV & EHBO certificaat. En gaat daarmee verantwoord aan het werk.  

Klimtechnieken

Werken in de boom, in het bijzonder met kettingzagen, is een bijzonder gevaarlijk beroep. Wij zijn hiervoor in het bezit van de juiste kennis, materialen en certificaten. Hiertoe behoren de basistechnieken. Het machinaal verzorgen van de kroon, en het afbreken van bomen. 

Boomveiligheid-controleur

B&R Bosbouw & Boomverzorging is in het bezit van het certificaat Boomveiligheidcontroleur. Dit houd in dat men bevoegd is om volgens VTA/IBA/SIA Methodes bomen te keuren en controleren en hiervoor rapporten op te stellen.