Onze Diensten

Bosbouw

Een bos kan allerlei functies hebben, hierbij denken we aan drie hoofdfuncties, namelijk; 

- Natuur

- Productie

- Recreatie

 

Daarnaast komt het ook steeds vaker voor dat er een combinatie word gemaakt van de drie bovenstaande functies. Dit heet geïntegreerd bosbeheer.

Wij zijn voor verschillende functies in het bos aan het werk. Dit kan betekenen dat gevaarlijke bomen, bijvoorbeeld langs paden moeten wijken voor recreanten. Maar de meest bekende is toch houtoogst, voor vele mensen een doorn in het oog. Maar soms is het ook nodig, onderhoud kost geld, en houtoogst is de enige manier om dit terug te verdienen. Maar dit kan goed gecombineerd worden met de twee andere functies. Buiten dat, is het soms ook noodzaak dat er hout geoogst word om bijvoorbeeld verjonging van de grond te krijgen, en exoten te bestrijden zoals de Amerikaanse Eik, Amerikaanse Vogelkers e.d. Maar ook om bijvoorbeeld de letterzetter die zorgt voor massale fijnsparren sterfte te bestrijden.

Van A tot Z is bij ons mogelijk, leg uw probleem of wensen voor, en we zorgen samen voor een oplossing welke Mens & Natuur ten goede komt. 

 

 


Boomverzorging

Iedere boom is anders, en elke standplaats is anders. Elke boom heeft andere behoeften en elke boomeigenaar heeft andere wensen. 

 

Het komt regelmatig voor dat bomen niet meer gewenst of verantwoord zijn. Bijvoorbeeld als deze de sierbestrating opdrukt, te groot word voor uw tuin, schade toebrengt aan gebouwen, of bijvoorbeeld te veel zon wegneemt. U bent bij ons aan het juiste adres voor het vakkundig weghalen van uw boom. Ook als deze zich nabij huizen, vijvers, schuren, zwembaden e.d. bevind. 
Wij werken met de juiste technieken om deze veilig weg te halen en af te voeren, geheel volgens Nederlandse wet- en regelgeving. 

 

Maar ook heeft uw boom zorg nodig als u deze wel behouden wilt. Als u er langdurig plezier van wil hebben moet deze op juiste wijze gesnoeid worden, al vanaf dat deze klein is. Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor begeleidingssnoei, kroonreducties, en levensverlengende snoei. 


Daarnaast is een goede en gezonden bodem van levensbelang voor een boom. Het is belangrijk dat de boom een goede standplaats heeft. Ook voeren wij standplaatsverbeteringen uit. 

 

Al onze werkzaamheden op een rij: 

 

- Snoeiwerkzaamheden; hieronder verstaan wij o.a.; begeleidingssnoei, achterstallige snoei, krooncorrecties, kroonreducties, opkronen, levensverlengende snoei, knotten en kandelaberen. 

- Vel- & Rooiwerkzaamheden

- Standplaatsverbetering

- Frezen van stobben 

- Het afbreken van bomen door middel van afvangtechnieken

- Het weghalen van bomen door middel van mobiele en/of telescoopkranen 

- Het erkend controleren van bomen. (Boomveiligheidcontrole)  

 

Neem voor vragen over uw bomen contact met ons op via het contactformulier. Ook kunt u een e-mail sturen naar; brboomverzorging@outlook.com of bel Bram Groeneveld op +31683326065 


Brandhout

Bomen die wij weghalen zijn negen van de tien keer van dermate lage kwaliteit, dat ze geen betere eindbestemming hebben dan brandhout. 
Buiten dat is hout de enige hernieuwbare vorm van energie welke we op deze planeet kennen. Het laten wegrotten zou zonde zijn, en zo goed als evenveel CO2 uitstoten als het verbranden hiervan. Daarnaast heeft het verbranden een aantal bijkomstige voordelen zoals het verwarmen van je huis, of het bereiden van eten.  

Wij hebben een grote voorraad brandhout, echter zijn wij elk jaar uitverkocht geweest. Mocht u brandhout nodig hebben voor bijvoorbeeld in de kachel of open haard, of gewoon voor buiten in de vuurkorf, stuur dan tijdig een e-mail naar;

brboomverzorging@outlook.com of bel Bram Groeneveld op +31683326065.

Of neem contact met ons op via het formulier. 

 

 


Aanplant

Er zijn verschillende redenen voor het aanplanten van een boom of haag. Soms word een oude, zieke of te grote boom weggehaald, en is men gehecht aan die boom of boomsoort. Dan zijn er veel mensen die graag een nieuwe boom geplant willen hebben nadat de oude weg is gehaald. Ook worden er bomen geplant voor hun sierwaarde zoals een Treurbeuk of Tulpenboom. Daarnaast zou een boom aangeplant kunnen worden ter herdenking van een persoon of gebeurtenis, hierbij zou je kunnen denken aan het baby-millenniumbos te Enschede, waarvan ik zelf onderdeel ben.  

 

Op de afbeelding rechts is een reeds geplante Tulpenboom (Liriodendron tulpifera) te zien welke wij aan hebben geplant voor zijn sierwaarde, daarnaast kwam deze ter vervanging van een reeds eerder gekapte Berk, en een door ons verwijderde Zomereik. 

Oeverbeschoeiing & Herstel van Paden

Lopen er paden langs het water in uw gebied en zorgt neerslag of bijvoorbeeld een meanderende beek ervoor dat uw wandelpaden herhaaldelijk wegspoelen of instorten / uit worden gesleten? Dan kunt u ook op ons een beroep doen om een oeverbeschoeiing te plaatsen, daarna word eventuele ruimte opgevuld met grond. (Dit kan leemgrond zijn, maar ook zwarte grond, net wat u maar wenst)

 

Op de afbeelding rechts is te zien hoe wij voor Landschap Overijssel op Landgoed Smalenbroek te Enschede ongeveer 12 meter oeverbeschoeiing hebben mogen zetten om daarna het wandelpad te herstellen, zodat het gebied toegankelijker word voor minder valide mensen in bijvoorbeeld een scootmobiel.

 

Het zetten van deze oeverbeschoeiing was een onderdeel van het toegankelijker maken van een wandelroute voor minder valide mensen, hierbij werd er gesnoeid, werden paden herstelt en werd er op 2 plaatsen oeverbeschoeiing geplaatst. 

Maaiwerkzaamheden Ruigtes & Bosverjonging

Heeft u in uw bos ongewenste soorten zoals bramen,  Amerikaanse vogelkers (Prunus) en/of andere ongewenste soorten, of heeft u een terrein te lang onbeheerd gelaten en is het overwoekert met ongewenste beplanting? U kunt dan bij ons terecht voor het klepelmaaien hiervan. Wij werken met een relatief kleine, en lichte trekker met 90PK voor het goed uit kunnen voeren van het werk, maar ook om insporing en bodemdruk te verminderen, wat ten goede komt van de (bos)bodem. Op de afbeelding rechts, is te zien hoe hier een ongewenste opstand van Amerikaanse vogelkers word geklepeld inclusief de toplaag om ook de wortels te beschadigen en het opnieuw uitlopen van de Amerikaanse vogelkers te voorkomen. 

 

Heeft u ook (ongewenste) (bos)verjonging waar u graag van af wilt? 
Bel dan Bram Groeneveld op +31683326065 voor een afspraak of het direct inzetten van onze combinatie. 

Eikenprocessierups Bestrijding

Eikenprocessierups is momenteel hét hoofdpijndossier van voornamelijk Oost-Nederland. 

Het beestje, met zijn grofweg 700.000 brandharen zorgen voor veel overlast, en helemaal in 2019 is de rups in overvloed aanwezig. Met jeuk & gezondheidsklachten tot gevolg. 
B&R Bosbouw & Boomverzorging haalt de rupsen weg zodat u zorgeloos buiten kunt zitten, en weer kan genieten van de tuin.

Voor een prijsopgave graag de volgende gegevens mailen naar brboomverzorging@outlook.com

 

- Uw naam, adres en telefoonnummer 

- Aantal bomen & aantal nesten

- Foto's van de bomen en nesten

- Foto's van de toegang in verband met de hoogwerker. 

 

Aan de hand van de geleverde gegevens zal er een prijsopgave gemaakt worden en indien het akkoord word bevonden zal het spoedig ingepland worden.